Klimeiland Vlietland

Het Klimeiland

7 Routes
235m Ziplines
2.4km Lengte
11m hoog
NLD Leidschendam
2016 Bouwjaar

Op Het Klimeiland kan je klimmen over 6 verschillende routes, verdeeld over 4 verschillende hoogtes. Start op 1 of 4 meter en vervolg je klimroute op 7 en 11 meter hoogte! Het klimpark bestaat uit 50 klimobstakels en 10 kabelbanen. Als eindsprint is er zelfs een kabelbaan van meer dan 100 meter lang. Het klimparcours biedt voor klimmers van beginnend én gevorderd niveau een echte uitdaging. Voor het klimparcours is een minimale lengte van 1.40m voor de deelnemers vereist.

Om een impressie te krijgen van hoe het klimmen op Het Klimeiland er aan toe gaat kunt u het onderstaande filmpje bekijken.

1 meter

Voor de aller kleinste

De route op 1-meter hoogte is voor iedereen leuk om te klimmen, ook voor kinderen die nog geen 1,40 meter zijn. Je krijgt van ons een helm op en vervolgens kan je vrijuit klimmen en klauteren. Maar pas op, even niet opletten en je plonst wellicht in het water.

4-meter

Warming up

De 4-meter route is de eerste route waarbij je van begin tot eind gezekerd bent aan de veiligheidskabel. Met een evenwichtsbalk, hangende schommels, 2 ziplines en een stukje klimmuur komen allerlei verschillende obstakels aan bod op deze route.

7-meter

2 routes

Op 7 meter hoogte zijn er 2 routes, 7A en 7B, met beide hun eigen kenmerkende obstakels.

De 7B bestaat voornamelijk uit stabiele obstakels waar je overheen klimt, waarbij je eindigt met 2 lange ziplines van zeker 100 meter lang. Voor de echte zipline liefhebbers is dit het ideale parcours.

De 7A is iets zwaarder dan de 7B, maar heb je ooit op een paardenzadel gezeten op 7-meter hoogte? Nee..? Dan moet je deze route zeker proberen!

11-meter

Leuk en uitdagend

Net als op 7 meter hoogte, zijn er op 11 meter 2 klimroutes. Op de 11B suis je na een zware klim met 2 lange ziplines weer naar beneden. De 11A is daarentegen zwaar tot het eind en alleen voor de echte diehards.

team-Mandy

Want to know more?

For more information, contact Mandy.

Similar portfolio