Veiligheid-keyvisual

Expoglider

Expoglider

De kracht van de Expoglider® is zijn eenvoud. Een massief gegoten “shuttel” glijdt over een kabel met de deelnemer mee. Deze shuttel heeft een smalle opening die langs verankeringspunten kan glijden maar toch niet van de kabel kan. Dit zonder dat enige handeling vereist wordt van de deelnemer en zonder op enig moment de beveiliging los te moeten maken.

Expoglider-1

Continu gezekerd

De Expokabels zijn langs het hele traject tussen expoprofielen gespannen. Deze speciale profielen zorgen voor een doorlopende lus en laten bochten in nagenoeg elke hoek toe. Dit zeer flexibele systeem kan op hout, beton, staal of levende bomen gemonteerd worden. Door de kabel in elk profiel te onderbreken wordt de last bij een val opgevangen op een enkel segment. Zo kunnen zonder problemen 2 personen op elke brug tegelijk. Het hele systeem is conform de EN-norm 15567-1. Gecombineerd met het grote gebruiksgemak kan de Expoglider® de veiligheid van hoge volumes deelnemers garanderen.

expoglider-Wisselsysteem

Wisselsysteem

Met een wissel zijn er nu oneindig veel combinaties mogelijk. Zelf wijzigen van traject, vroegtijdig afbreken of een kleine pauze op een platform waar je de andere deelnemers laat voorbij gaan kan allemaal. Geheel in de lijn van de Expoglider® is de bediening kinderlijk eenvoudig en is het niet mogelijk om van de beveiliging los te koppelen. Zo kan klein en groot hoog in de lucht volledig veilig hun eigen route bepalen.

Veel gestelde vragen

How long does an Expoglider shuttle last?

An Expoglider shuttle lasts at least 10 years!

What is the difference between the Expoglider continuous safety system and another continuous safety system?

The Expoglider® is a Type 1 certified product. This means that in theory only 1 instructor is necessary to supervise 100 visitors.

Is het een gekeurd systeem?

Jazeker, de Expoglider is gecertificeerd en voldoet aan de veiligheidsnormen en wettelijke vereisten waardoor valgevaar te allen tijde kan worden voorkomen.

Am I obliged to have annual maintenance carried out on the Expoglider system?

No. Annual maintenance of the Expoglider® system is not mandatory. However, an annual inspection is mandatory. In this way, you and your employees can continue to use the facilities safely.

May I perform maintenance on the system myself?

No, this is not allowed. The maintenance of the Expoglider® system may only be carried out by qualified people.

Can the system be installed on an already existing (climbing) track?

Yes, the system can be installed on an existing (climbing) course.

EU Declaration of Conformity

Expoglider EU DECLARATION OF CONFORMITY

User manual Expoglider Shuttle

team-Mandy

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Mandy

Vergelijkbare veiligheid