Veiligheid-keyvisual

Expoglider

Expoglider

De kracht van de Expoglider® is zijn eenvoud. Een massief gegoten “shuttel” glijdt over een kabel met de deelnemer mee. Deze shuttel heeft een smalle opening die langs verankeringspunten kan glijden maar toch niet van de kabel kan. Dit zonder dat enige handeling vereist wordt van de deelnemer en zonder op enig moment de beveiliging los te moeten maken.

Expoglider-1

Continu gezekerd

De Expokabels zijn langs het hele traject tussen expoprofielen gespannen. Deze speciale profielen zorgen voor een doorlopende lus en laten bochten in nagenoeg elke hoek toe. Dit zeer flexibele systeem kan op hout, beton, staal of levende bomen gemonteerd worden. Door de kabel in elk profiel te onderbreken wordt de last bij een val opgevangen op een enkel segment. Zo kunnen zonder problemen 2 personen op elke brug tegelijk. Het hele systeem is conform de EN-norm 15567-1. Gecombineerd met het grote gebruiksgemak kan de Expoglider® de veiligheid van hoge volumes deelnemers garanderen.

expoglider-Wisselsysteem

Wisselsysteem

Met een wissel zijn er nu oneindig veel combinaties mogelijk. Zelf wijzigen van traject, vroegtijdig afbreken of een kleine pauze op een platform waar je de andere deelnemers laat voorbij gaan kan allemaal. Geheel in de lijn van de Expoglider® is de bediening kinderlijk eenvoudig en is het niet mogelijk om van de beveiliging los te koppelen. Zo kan klein en groot hoog in de lucht volledig veilig hun eigen route bepalen.

Veel gestelde vragen

How long does an Expoglider shuttle last?

An Expoglider shuttle lasts at least 10 years!

Is het systeem zelf te monteren?

Het systeem is zelf te monteren volgens voorschriften van Van Riswick BV.

Wat is het verschil tussen het Expoglider continu zekeringssysteem en een ander continu zekeringssysteemen?

De Expoglider is een Type 1 gecertificeerd product, dit betekent dat er slechts 1 instructeur op 100 bezoekers toezicht hoeft te houden.

Is het een gekeurd systeem?

Jazeker, de Expoglider is gecertificeerd en voldoet aan de veiligheidsnormen en wettelijke vereisten waardoor valgevaar te allen tijde kan worden voorkomen.

Ben ik verplicht jaarlijks onderhoud aan het Expoglider-systeem te laten uitvoeren?

Nee, het uitvoeren van jaarlijks onderhoud aan het Expoglider systeem is niet verplicht. Een jaarlijkse inspectie is echter wel verplicht. Op deze wijze kunnen u en uw medewerkers met een gerust hart de voorzieningen veilig blijven gebruiken.

Mag ik zelf onderhoud aan het systeem verrichten?

Nee, dit is niet toegestaan. Het onderhoud aan het Expoglider systeem mag uitsluitend worden verricht door hiervoor gekwalificeerde personen.

Kan het systeem worden geïnstalleerd op een reeds bestaand (klim)parcours?

Ja, het systeem kan worden gemonteerd op een reeds bestaand (klim)parcours.

team-Mandy

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mandy

Vergelijkbare veiligheid