Natuurlijk Heidepark Logo-element
Outdoor

Natuurlijk Heidepark

4 Klimroutes
1 Klimtoren
51 Elementen
110 m Zipline

Het bestuur van Natuurlijk Heidepark liep al enige tijd met het idee rond om een klimbos te laten bouwen ter aanvulling op hun bestaande activiteiten.

Het plan: een 10 meter hoge starttoren met 4 klimroutes variërend in lengte, hoogte en moeilijkheid. Daarnaast ook een 110 meter lange zipline waarbij gasten over het kabouterdorp en het natuurbad zullen vliegen.

4 verschillende klimroutes

Het klimbos heeft vier verschillende routes die variëren in hoogte, lengte en moeilijkheid. Het klimbos is geschikt voor jong en oud, met een minimale lengte van 1,20 m.

Route 1: De Kievit
Is een parcours voor beginners met voornamelijk elementen waarbij je je evenwicht moet kunnen bewaren en klimobstakels voor behendigheid.

Route 2: De Ekster
Route 1 eindigt weer in de toren (het vogelnest). Hier kunnen klimmers door middel van het Expoglider wisselsysteem wisselen van klimroute. De Ekster is een route van gemiddeld niveau met afwisselende elementen waarbij deelnemers op verschillende manieren worden uitgedaagd, balanceren, klimmen, kruipen en slingeren. Dit parcours heeft veel variatie waarbij deelnemers ook nog eens kunnen genieten van de uitzichten op de omgeving.

Route 3: De Buizerd
Een parcours met veel uitdaging, dus niet voor beginners! Gelegen op het hoogste niveau, waarbij er vanaf het eerste tot het laatste element veel wordt gevraagd van de deelnemer zijn/haar behendigheid, kracht en doorzettingsver

Route 4: De Zwaluw
Dit parcours is zoals route De Ekster van gemiddeld niveau met een leuke afwisseling van ziplines en klimobstakels. Tussen de verschillende uitdagende klimobstakels, zoals het logo van Heidepark en grote paddestoelen, zijn verschillende ziplines gemonteerd waarvan er één dwars over het natuurlijke zwembad gaat.

Expoglider bevestigen
Continu Zekeringssysteem

Veiligheid

Door de opdrachtgever is gekozen voor het Expoglider continu zekeringssysteem. Dit is een continu zekeringssysteem waarbij de deelnemers vanaf het startpunt tot het eindpunt gezekerd zijn en niet los kunnen komen van de veiligheidskabel. Veilig en gebruiksvriendelijk! Het centrale wisselsysteem in de starttoren geeft toegang tot de vier routes.

Lees meer over het Expoglidersysteem
De veiligheid van de eindgebruiker is het belangrijkst. Alle door ons gemonteerde installaties worden daarom uitgebreid getest en zorgvuldig nagelopen, voordat deze in gebruik worden genomen!
Tim
Montagemedewerker

Foto’s: Hans Heerink

team-Mandy

Ook plannen voor het aanleggen van een klimbos?

Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden voor uw locatie!

Vergelijkbare portfolio